Ogier is megszólalt a Citroentől való távozásával kapcsolatban

A Citroen úgy kommunikálta a WRC-ből való kiszállását, hogy az Sebastien Ogier hibája – a közlemény szerint a pilóta eldöntötte, hogy távozik, számukra így nem maradt elérhető topversenyző, így inkább a kiszállás mellett döntöttek. A nyilvánvalóan “érdekes” indoklással kapcsolatban az Autosport meg is szólaltatta a hatszoros világbajnokot.

“A kommunikáció talán sosem volt a Citroen legerősebb pontja… Amikor azt mondják, hogy nincs másik pilóta, akkor azt elég tiszteletlennek érzem a kollégáimmal szemben” – mondta Ogier, aki azt viszont nem fedte fel, hogy hova igazol. Ettől függetlenül nyílt titok, hogy hétfőn a Toyota fogja bejelenteni őt, Elfyn Evanst és Kalle Rovanperát, mint a csapat három új versenyzőjét.

Azt ugyanakkor nem tagadta, hogy ő valóban távozni akart. “Az egyik fő dolog, ami efelé a döntés felé terelt, az a fejlesztési ütem volt és az, ahogy gyorsult az autó. Abban egyetérthetünk, hogy nem fejlesztették elég gyorsan az autót, le voltunk maradva a teljesítményt illetően és ezt nemcsak én mondom, hanem mindenki, aki vezette ezt az autót” – tette hozzá.

“Tisztában voltam a kihívás nagyságával, amikor tavaly ide igazoltam, sosem féltem tőle, ezért tudom még ma is azt mondani, hogy nem bántam meg azt, hogy megpróbáltam akkor sem, ha ez a projekt nem sikerült.”

Related posts